Ceaun din fonta, cu capac 10L, BRIZOLL
- De ce sa gatim/prajim in vasele din fonta?Dureaza o viata. La propriu, s-ar putea sa ai prin bucatarie o astfel de tigaie sau cratita care a fost transmisa din generatie in generatie.
- Tine caldura mult mai bine. Desi poate nu se incalzeste la fel de uniform precum tigaile moderne, dar cand se incinge, se incinge! Si e suficient de groasa incat sa protejeze mancarea de ardere in timp ce o prepari.
- Este alegerea perfecta cand prepari carne. Vrei sa faci o friptura dar nu ai gratar sau stai la bloc si n-ai unde sa faci un gratar? O tigaie de fonta e cea mai buna optiune. De altfel, e una din utilizarile pentru care sunt si atat de renumite. Asta nu inseamna, desigur, ca nu poti intoarce si niste clatite in ele, sigur ca poti.
- Este extrem de versatila. Vrei sa prepari o friptura cu sos, insa vrei sa dai intai o culoare bucatii de carne. Nimic mai simplu: O poti folosi atat pe plita, pentru ca friptura sa prinda o crusta frumoasa, cat si la cuptor, ca ea sa se patrunda bine si sa se gateasca, eventual alaturi de o garnitura sau un sos delicios.
- Foarte important:
- Este cel mai recomandat vas pentru gatit sanatos! Este dintr-un material natural, nu contine Teflon, PFOA, precum si alte materiale toxice.
- INFORMATII UTILE despre produse din fonta (indiferent de producator, marime, tip, etc.):
- Produsul este din fonta pura a carui suprafata a fost acoperit cu ulei de palmier pentru a evita formarea ruginei. Uleiul de palmier este o materie de prima nutritie, care nu este daunatoare sanatatii.
- Inainte de prima utilizare, produsul trebuie spalat cu apa calda si detergent. Dupa fiecare spalare este de preferat sa ungem produsul cu slanina sau cu untura, pentru a evita formarea ruginei.
- Dupaaceasta putem folosi produsul in siguranta pentru prepararea mancarurilor.
- Noi NU recomandam sa spalati vasul din fonta dupa fiecare folosinta, noi recomandam sa-l curatati numai cu sare asa cum se vede in urmatorul video: CLICK AICI
- Cel mai corect este sa cureti vasul imediat ce ai terminat de gatit, cand vasul este cald inca si resturile pot fi indepartate usor.
- Dupa ce ati curatati vasul din fonta cu sare, puteti sa ungeti cu un pic de ulei suprafata de gatire si lasati la foc 8-10 minute (adica in limbaj simplu: sa ardem uleiul pe suprafata de gatit si sa-i inducem efectul natural de NON-STICK) – nu este obligatoriu, numai recomandat!
Reviews
There are no reviews yet.